Open/Close Menu
... search
VREI O OFERTA DE PRET? CERE ACUM OFERTA TA!
SUNA-NE ACUM LA: 0758 29 29 29
Acasa » Blog » 2g. CONTROLUL SI PROBELE LA ARMATURI » PROBA DE INTEPENIRE

Concomitent cu probele de etanseitate a cuplului de inchidere se recomanda a se executa proba de intepenire sau gripare a suprafetelor de etansare ale armaturii. Aceasta proba se realizeaza prin deschiderea si inchiderea repetata a cuplului de inchdere, pentru a se verifica daca nu se produce intepenirea organului de inchidere sau intepenirea tijei in cutia de etansare.

Proba de intepenire se face face de obicei la presiunea nominala, sau cu o depasire a acesteia de 10%, si neaparat in conditiile temepraturii maxime la care este recomandat a functiona armatura.

Aceasta proba se recomanda cu precadere la armaturi destinate a functiona cu abur la presiunile conventionale si temepraturi de peste 200oC.

In cadrul receptiei armaturilor, in functie de exigenta procesului tehnologic si de temperatura de lucru de peste 400oC, este recomandabil ca armaturile sa fie insotite de certificate de proba a materialelor de confectie, cel putin pentru principalele organe ale armaturii.

La controlul final al armaturii trebui sa nu se uite ca aceasta nu se opreste la aceste probe.

Este in mod evident, tot atat de important a se verifica dupa montare calitatea protectiei suprafetelor de etansare. Pentru aceasta se recomanda sa fie ungerea conturului suprafetei de etansare (cu organul de inchider in pozitia inchis) cu unsoare consistenta, peste care se lipeste hartie aderenta, fie montarea de flanse oarbe de lemn, material plastic, astfel incat patrunderea prafului si a ingredientelor sa fie oprita. Ungerea suprafetelor in miscare si a filetelor cutiei de etansare a va da certitudinea ca armatura este bine conservata si ca va corespunde scopului si dupa o perioada indelungata de la fabricare.

Contrilul de calitate este recomandabil sa se extinda si asupra ambalarii in vederea transportului, depozitarii pentru conservare, care, in multe cazuri, supun armatura la un proces lent de degradare. Suprafata de etansare a armaturii este partea deosebit de sensibila si de modul cum aceasta este conservata sau ferita de agentii exteriori, ca: praful, loviturile, strangerea exagerata, in unele cazuri ungerea, armatura va ramane un organ robust si sigur in functionare.

Adaugă un comentariu:

*

Emailul tău nu va fi afișat public.

© 2019 ROBINETE.EU