Open/Close Menu
... search
VREI O OFERTA DE PRET? CERE ACUM OFERTA TA!
SUNA-NE ACUM LA: 0758 29 29 29
Acasa » Blog » 1b. MATERIALE FOLOSITE » ALTE MATERIALE FOLOSITE IN CONSTRUCTIA DE CONDUCTE

Policlorura de vinil este un produs de plastifiere termica (160-180oC) a rasinii perclorvinilice cu stabilizatori , plastifianti si alte adaosuri. Este cunoscuta sub denumirea de PCV, viniplast, durovin etc. Este rezistenta la actiunea chimica a acizilor si alcaliilor precum si a unor solutii de saruri, cu exceptia celor puternic oxidante. Se prelucreaza la caldprin presare, stantare, extruziune, iar la rece prin aschiere. Se lipeste si se sudeaza la 180-200oC. Isi pastreaza proprietatile mecanice pana aproape de -20oC, cand devine casanta.

Poliizobutilena este obtinuta prin polimerizarea izobutilenei la 100oC, in prezenta catalizatorilor. Are o buna stabilitate chimica la acizi, saruri si gaze corosive, depinzand de temperatura si concentratia acestora. Poate fi taiata cu foarfeca, se stanteaza, se sudeaza prin incalzire si presare, se lipeste. La -70oC se poate prelucra prin aschiere.

Polistirenul este un material transparent sticlos rezistent la actiunea solutiilor concentrate de acizi si alcalii (cu exceptia HNO3), alcooli, hidrocarburi parafinice si naftenice dar nerezistent la actiunea hidrocarburilor aromatice, clorurate, esteri, cetone. Se toarna prin injectie sau poate fi presat la 170oC si 50-180 kgf/cm2. Se prelucreaza mecanic, se sudeaza si se lipeste cu clei special. Se poate aplica pe suprafete prin pulverizare.

Polietilena rezista la actiunea acizilor si alcaliilor. Are tendinta de oxidare. Produsele se obtin prin injectare sau sudare in gaz inert (N2 la 300oC).

Politetrafluoretilena (teflonul) este o substanta asemanatoare la aspect cu ceara. Se caracterizeaza prin marea sa stabilitate chimica si bunele proprietati tehnologice de prelucrare.

Azbovinilul este un material plastic pe baza de lac etinol cu azbest.

Cauciucurile folosite in diferite industrii reprezinta amestecuri de cauciuc natural (polimer al izoprenului) sau sintetic cu sulf, in proportii variabile in care se mai adauga: acceleratoru de vulcanizare, activatori, emolienti, inhibitori de imbatranire, coloranti etc.

Retetele de fabricatie depind de produsele ce urmeaza a fi confectionate si de conditii de lucru in care urmeaza sa lucreze. Din aceasta cauza proprietatile fizico-chimice ale lor variaza in limite largi.

Prin folosirea unor retete speciale, unele proprietati fizice sau chimice pot fi sensibil imbunatatite.
Ebonita se deosebeste de cauciuc prin procentul mai mare de sulf din compozitie, care ii reduce elasticitatea. Cauciucurile sunt folosite ca material de baza la unele conducte flexibile si va garnituri sau ca material de protectie anticorosiva.

Gama materialelor folosite la fabricarea conductelor nu este epuizata aici. Alte materiale mai speciale, folosite ca material pentru unele elemente de conducte, se vor indica in articolele urmatoare.

Adaugă un comentariu:

*

Emailul tău nu va fi afișat public.

© 2019 ROBINETE.EU