>

Open/Close Menu
... search
VREI O OFERTA DE PRET? CERE ACUM OFERTA TA!
SUNA-NE ACUM LA: 0758 29 29 29

Reazemele fixe sunt realizate cu ajutorul bridelor de diferite forme, amplasate pentru siguranta functionarii intre doua adaosuri sudate pe conducta.

Pentru tevile cu diametre intre 25 si 80 mm, la eforturi axiale pana la 1,5 tf, de obicei se foloseste o singura brida de prindere; pentru conducte cu diametre intre 100 si 500 mm si incarcari axiale pana la 10 tf, se folosesc doua bride.

In cazul suspendarii portiunilor de conducta orizontale sunt folosite coliere dintr-o singura bucata, penru tevile cu diametre mici sau din doua bucati pentru tevile cu diametre mari. La asemenea reazeme este preferabil ca tirantii sa aiba lungimi mare (peste 2 m), oentru a stanjeni deplasarea conductei.

Reazemele mobile pentru conductele verticale trebuie prevazute cu dispozitive de descarcare in forma de arcuri sau cu contragreutati, pentru ca, la incalzirea sau racirea conductei in stare de regim, sa nu produca o redistribuire a sarcinilor pe reazme, ceea ce ar duce la suprasolicitarea unora dintre ele.

La rezemarea conductelor pe oteluri inoxidabike, trebuie evitat contactul direct dintre peretele conductei si suprafata reazemului de otel carbon, deoarece se formeaza pile electrice.

La motarea tuburilor ceramice, fiecare dintre acestea se aseaza pe 2-3 suporturi de lemn. Pentru asezarea corecta a lor, suprafata superioara a suporturilor se prelucreaza dupa circumferinta tuburilor sau se prelucreaza in forma de jgheaburi in V.

Conductele din PCV rigid se pot sprijini pe coliere din resturi de teava de PCV rigid usor turtite, fasonate la cald si eventual zidite in pereti; ele se pot sprijini de asemenea pe bratari si console metalice, care trebuie sa aiba marginile neascutite si sa aiba garnituri de protejare din carton, pasla, PCV moale etc.

Adaugă un comentariu:

*

Emailul tău nu va fi afișat public.

© 2019 ROBINETE.EU