>

Open/Close Menu
... search
VREI O OFERTA DE PRET? CERE ACUM OFERTA TA!
SUNA-NE ACUM LA: 0758 29 29 29
Acasa » Blog » 1j. MONTAREA CONDUCTELOR » MONTAREA CONDUCTELOR

Darea in folosinta a unei conducte in termen scurt necesita un grad inalt de organizare a lucrarilor de montare a acesteia.
Operatiile efectuate la montarea conductelor depind atat de materialul de constructie al elementelor sale, cat si de traseul pe care acestea urmeaza a fi montate.

In cazul general, montarea conductelor se executa pe faze de montare, dintre care cele mai importante sunt:

– pregatirea lucrarilor;
– transportarea si manipularea elementelor conductei la locul de montare;
– montarea propriu-zisa;
– defectoscopia, probele si controlul conductelor;
– izolarea termica a conductei;
– izolarea si protectia anticorosiva.

Pregatirea minutioasa a lucrarilor de montare a conductelor contribuie in mare masura la rapiditatea efectuarii lucrarilor si implicit la scurtarea termenului de dare in folosinta, cat si la calitatea executarii lucrarilor.

Aceasta pregatire consta in cunoasterea documentatiei de executie (schema tehnologica in stransa legatura cu schema aparaturii de masura, control si automatizare, desenele generale de montare, desenle de fixare a acestora pe traseu, desenle scarilor, platformelor si constructiei portante, listele de materiale etc.) de catre fiecare lucrator, in general pentru intreaga instalatie si amanuntit pentru sectorul in care urmeaza a executa lucrarile. Pentru aceasta sunt necesare cunostinte de desen tehnic in ceea ce priveste reprezentarea elementelor de conducte in planurile de montare.

Lucrarile de montare a conductelor trebuie executate pe baza unui plan de organizare, care poate fi intocmit, in functie de specificul si amploarea lucrarilor, de institute specializate sau de inginerii sau tehnicienii tehnologici ai intreprinderilor de montaj.

Montarea propriu-zisa a conductei consta in amplasarea elementelor ei la locul stabilit de proiectul de montaj si in imbinarea elementelor de conducta intre ele, in vedere obtinerii rezistentei si etanseitatii intregii conducte.

Fazale montarii propriu-zise constau in:

– trasarea axelor conductei;
– montarea dispozitivelor de rezemare;
– amplasarea elementelor conductei la locul prevazut in proiect;
– asamblarea elementelor.

Adaugă un comentariu:

*

Emailul tău nu va fi afișat public.

© 2019 ROBINETE.EU