Open/Close Menu
... search
VREI O OFERTA DE PRET? CERE ACUM OFERTA TA!
SUNA-NE ACUM LA: 0758 29 29 29
Acasa » Blog » 1c. TUBULATURA PENTRU CONDUCTE » GAURIREA SEMIFABRICATULUI

Pentru gaurirea semifabricatului cea mai mare raspandire o are sistemul de laminare oblica – Mannesman –, prin care semifabricatul de sectiune circulara este adus intre cele doua valturi, incalzit la temperatura de laminare. Valturile sunt asezate sub un unghi oarecare unul fata de celalalt si se rotesc in aceeasi directie.

Datorita frecarii, semifabricatul este antrenat intr-o miscare elicoidala, fiind supus la trecerea printre valturi unor deformatii plastice complexe de rasucire si intindere.

Datorita acestora, in zona de gaurire, compactitatea metalului este slabita, formand o cavitate interioara. Trecand in zona de intindere, miezul destramat al semifabricatului intalneste dornul cu forma speciala, sustinut intre valturi cu capatul unei tije, metalul fiind laminat intre valturi si dorn. Metoda este folosita pentru semifabricate cu diametrul pana la 650 mm.

Dupa gaurire se trece la subtierea peretilor, folosindu-se procedee periodice, continue sau automate pe masini de diferite constructii.

Alt procedeu este acela de gaurire prin presare – Erhardt. Cu ajutorul unei prese, blocurile incalzite la temperatura de laminare sunt transformate in piese speciale in forma de „pahar”. Acesta este impins apoi cu ajutorul unui dorn printr-o serie de filiere, care formeaza tot atatea calibre, ultima dintre ele determinand dimensiunile tevii.

Tevile de otel fara sudura sunt standardizate dupa destinatia lor.

Adaugă un comentariu:

*

Emailul tău nu va fi afișat public.

© 2019 ROBINETE.EU