>

Open/Close Menu
... search
VREI O OFERTA DE PRET? CERE ACUM OFERTA TA!
SUNA-NE ACUM LA: 0758 29 29 29
Acasa » Blog » 2b. PROIECTAREA SI TEHNOLOGIA DE FABRICATIE A ARMATURILOR » CALCULUL DIFERITELOR TIPURI DE ARMATURI

Diversitatea proceselor industriale, care necesita instalatii complexe, in componenta carora intervin aproape totdeauna armaturi, au determinat aparitia unor forme constructive foarte variate ale organelor armaturii.

Pentru alegerea organului de inchidere al armaturii, se impune cunoasterea precisa a conditiilor cerute de procesul tehnologic din instalatie si, in mod deosebit, conditiile de etanseitate si de curgere ale fluidului. In unele cazuri, la instalatiile pentru industria chimica, petroliera, alimentara, se impun conditii de etanseitate si de curgere ale fluidului. In unele cazuri, la instalatiile pentru industria chimica, petroliera, alimentara, se impun conditii suplimentare la alegerea unei armaturi. Astfel trebuie sa se tina seama de:

– proprietatile fizice si chimice ale fluidului (stare, presiune, temperatura, corosivitate etc.);
– procedeul tehnologic de executie (turnare, forjare, sudare etc.);
– pozitia de montare si manevra.

Tratarea elementelor armaturii s-a facut tinand seama de functiunile asemanatoare pe care le indeplinesc, independent de tipul armaturii.

Multitudinea de sisteme de cupluri de etansare si de solutii constructive posibile de aplicat la organele de transmitere si auxiliare, pe de o parte, precum si posibilitatile de combinare intre acestea, pe de alta parte duc la situatia de a nu putea da o serie de relatii generale, pentru calculul armaturilor, ci acestea se aplica de la caz la caz, in functie de tipul armaturii si solutia constructiva adoptata pentru aceasta.

Adaugă un comentariu:

*

Emailul tău nu va fi afișat public.

© 2019 ROBINETE.EU