Open/Close Menu
... search
VREI O OFERTA DE PRET? CERE ACUM OFERTA TA!
SUNA-NE ACUM LA: 0758 29 29 29
Acasa » Blog » 2g. CONTROLUL SI PROBELE LA ARMATURI » PROBA DE REZISTENTA

Aceasta proba hidraulica se efectueaza cu scopul de a verifica rezistenta la presiune a organelor armaturii, a calitatii de etansare a corpului si capacului (stare poroasa fina care nu se poate depista prin receptie vizuala) sau a altor defecte care implica lipsa de siguranta a functionarii armaturii in instalatii cu presiuni de lucru permanente.

Probele hidaulice de rezistenta ale armaturilor se fac cu apa la temeperatura ambianta mica (sub 40oC), cu presiunea de proba indicata de normele si standardele armaturii. Presiunea de proba de rezistenta se obisnuieste a se lua de 1,5-2 ori presiunea nominala a armaturii respective.

Normele respective recomanda ca, in timpul incercarilor hidraulice, armaturile sa nu fie vopsite, unse cu unsori consistente sau impregnate cu fluide hidrofobe. In unele cazuri se admit la verificare si armaturi acoperite, cum sunt:

– armaturi acoperite cu pelicule de vopsea anticorosiva, cand proba se face cu mediul de lucru;
– piese turnate, asfaltate, utilizate la alimentari de apa;
– armaturi luate din depozit si verificate inainte de montarea in instalatie;
– armaturi iesite din reparatii.

In cazul armaturilor, la care etansarea este o conditie stricta proba de rezistenta se poate executa cu petrol lampant, benzina sau pneumatic, cu gaze cu molecule mici, cand armatura ramane scufundata in lichid, spre a fi observate cu usurinta eventualele scapari.

Proba hidraulica de rezistenta se face cu organul de inchidere deschis, una din flanse fiind racordata la conducta de refulare a bancului de porba, iar cealalta inchisa cu flansa oarba.

Adaugă un comentariu:

*

Emailul tău nu va fi afișat public.

© 2019 ROBINETE.EU