Open/Close Menu
... search
VREI O OFERTA DE PRET? CERE ACUM OFERTA TA!
SUNA-NE ACUM LA: 0758 29 29 29
Acasa » Blog » 1h. AMPLASAREA SI DISPOZITIVELE DE REZEMARE ALE CONDUCTELOR » DISPOZITIVELE DE REZEMARE MOBILE

Dispozitivele de rezemare mobile functioneaza fie prin alunecare, fie cu ajutorul unor corpuri de rostogolire. Ele pot fi ghidate permitand fie numai deplasari longitudinale fie deplasari longitudinale si deplasari in planul transversal.

Pentru usurinta izolarii conductei in portiunea de rezemare, suprafata de sprijin trebuie amplasata la o distanta suficienta fata de peretele exterior al tevii. Aceasta usureaza accesul pentru intretinerea suprafetelor de frecare, care izolate se incalzesc mai putin datorita transmisiei de caldura de la fluidul transportat. Este nerationala solutia neizolarii termice a portiunii de conducta din dreptul reazemelor deoarece astfel se micsoreaza efectul izolarii, iar in cazul conductelor reci, se produce fenomenul de condensare a vaporilor pe peretii exteriori.

Cele mai simple dispozitive de fixare mobila, folosite la conductele de mica importanta cu diametre si eforturi reduse, sunt bridele care prind teava avand un joc de 4-6 mm pe diametru.

Dispozitivele functioneaza prin alunecare si sunt asamblate la conducta fie prin sudura, in cazul tevilor de otel cu diametre de 25-80 mm, fie cu ajutorul colierelor, pentru diametre mai mari. Functionarea lor se bazeaza pe alunecarea dintre un sabot solidar cu conducta, care aluneca pe o placa de otel fixata in constructia portanta. Suprafetele de alunecare se freaxa la montare cu grafit.

Dispozitivele de rezemare functionand prin rostogolire au, datorita coeficientului de frecare mai redus, o sensibilitate mai mare la deplasarile conductei. Asemenea dispozitive necesita ungerea lor periodica pentru evitarea griparii partilor micsorate; de asemenea ele trebuie amplasate in locuri usor accesibile. In cazul in care locul este neaccesibil, sau greu accesibil, trebuie prevazute reazeme cu alunecare, care, in lipsa ungerii, functioneaza mai bine decat cele cu rostogolire.

In cazul in care o ramura orizontala trebuie sa preia dilatarile unei portiuni verticale a conductei, constructia reazemelor mobile este mai complicata. In asemenea situatii trebuie introduse arcuri sau contragreutati, care sa permita deplasarea conductei, fara a modifica simtitor repartizarea saricnilor intre reazeme.

In general in montarea reazemelor mobile trebuie sa se ia in considerare directia in care se va deplasa teava in cursul exploatarii. In cele mai multe cazuri organele mobile ale dospozitivuli de rezemare trebuie asezate nesimetric fata de cele fixe.

Adaugă un comentariu:

*

Emailul tău nu va fi afișat public.

© 2019 ROBINETE.EU