Open/Close Menu
... search
VREI O OFERTA DE PRET? CERE ACUM OFERTA TA!
SUNA-NE ACUM LA: 0758 29 29 29
Acasa » Blog » 1e. PIESE FASONATE » CLASIFICAREA PIESELOR DE LEGATURA

Clasificarea pieselor de legatura pentru conductele de fonta care lucreaza la presiune este facuta de STAS 1673-54, iar conditiile generale de livrare a acestora sunt indicate in STAS 1650-50.
Fitingurile de fonta maleabila sunat clasificate in STAS 471-49. Ele sunt confectionate din Fm 35 STAS 569-56 si sunt utilizate la transportarea fluidelor necorosive, pana la temperatura de 150oC. Alte conditii generale sunt prevazute in STAS 838-51.
Pentru conductele de canalizare, clasificarea pieselor de legatura so conditiile generale ale acestora sunt normalizate in STAS 1515-50.
Intr-o masura mai mica sunt standardizate piesele de legatura din materiale nemetalice.
Piesele de legatura din beton se obtin prin turnarea acestuia in cofraje speciale, dupa necesitate.
Tuburile si piesele de legatura de bazalt artificial sunt prevazute in STAS 1743-53, unde sunt prevazute si conditiile generale.
Pentru conductele de gresie antiacida, piesele de legatura sunt standardizate in STAS 4235-54 si STAS 4236-54, dupa cum sunt imbinate cu mufa sau respectiv cu flansa. Conditiile generale sunt prevazute in STAS 4234-54.
Desi sunt nestandardizate, o gama variata de piese de legatura poate fi executata din portelan sau sticla.
Piesele de legatura din faolit, textolit sau azbovinil se obtin in general prin prelucrarea tuburilor din materialele respective. Coturile se obtin prin indoirea tuburilor in forme speciale, la cald, dupa ce in prealabil au fost umplute cu nisip. Dupa indoire, urmeaza o tratare termica a acestora. Teurile si ramificatiile sunt obtinute tot din tuburi, prin imbianri lipite.
Piesele de legatura de PCV rigid au forme variate si se obtin prin injectarea PCV-ului in matrite, prin indoirea tevilor sau imbinarea lor prin lipire si sudare sau, mai rar, prin extruderea acestuia in matrite.
Piesele de legatura de PCV rigid, obtinute prin injectie, sunt normalizate de M.I.P.Ch. in NI 1687-61.
La montarea conductelor de PCV rigid se folosesc si piese de legatura obtinute prin indoirea tevilor la cald. Pana la diametrul de 15 mm, acestea se curbeaza fara a fi umplute cu nisip. Peste aceasta marime, inainte de indoire, tevile sunt indesate cu prealabil cu nisip uscat si incalzit la +40oC.
Raza minimica de curbura a acestora este de patru ori diametrul exterior al tevii.

Adaugă un comentariu:

*

Emailul tău nu va fi afișat public.

© 2019 ROBINETE.EU